online

showroom

En elhybrid för din livsstil.

 

Vår historia med elhybrid startade redan 1997 med alla elhybriders moder: Prius. Sedan dess har familjen växt avsevärt. Idag kan du hitta en elhybrid som passar just dig och dina behov, oavsett om du vill ha en liten smidig stadsbil eller stor SUV där hela familjen får plats. Från Yaris, Prius, C-HR till RAV4. Det finns en elhybrid för alla, oavsett plånbok, familjesituation eller tycke och smak.

 

Hybridtekniken ger en lång rad fördelar, bland annat stängs förbränningsmotorn av så ofta som möjligt när du kör i stan. Vilket ger en låg bränsleförbrukning och låga utsläpp. I den senaste sammanställningen över utsläpp av koldioxid är Toyota det bilmärke som har lägst utsläpp av alla nya bilar i Europa*. Toyotas elhybrider tillhör med andra ord de mest utsläppssnåla bilarna i respektive segment, och till skillnad från dieselbilar ger de ifrån sig mycket låga halter av kväveoxider.

*Sammanställning från analysföretaget Jatos

 

Showroom online.

 

Hur ser världens bäst säljande SUV-modell ut? Nyfiken på Corollan som utsågs till årets familjebil 2019? Och hur mycket bagageutrymme finns det i C-HR? Låt dig guidas av våra säljare genom filmerna nedan för att lära känna några av våra modeller lite bättre. Lär dig mer om våra elhybrider och få en känsla för hur bilarna både ser ut, fungerar och känns ut- och invändigt.

Showroom

Toyota RAV4

RAV4:an kombinerar ett robust yttre med en högkvalitativ interiör och enastående köregenskaper, oavsett underlag. RAV4 känner sig hemma på stadens gator, där den höga, aktiva förarpositionen ger utmärkt sikt och kontroll. Karossens kraftfulla linjer döljer en sofistikerad inredning och teknik i världsklass.

Toyota Corolla Touring Sports

Säkerhet i toppklass, rimligt pris och modern hybridteknik gör nya Toyota Corolla Touring Sports till ”Årets smartaste bilköp” enligt Riksförbundet M Sverige. Under 2019 utsåg dessutom även MHF och tidningen Motorföraren Toyota Corolla Touring Sports till ”Årets Familjebil“.

Toyota C-HR

Toyota C-HR elhybrid, där du nu kan välja mellan två olika motoralternativ; en 1,8 l eller en ännu kraftfullare nyhet på 2,0 l som tar din elhybrid till en helt ny nivå. Med den senare kan nya Toyota C-HR gå från 0-100 km/h på 8,2 sekunder med hjälp av 184 hk.

Toyota Yaris

En kompakt elhybrid med en direkt respons som ger körglädje utöver det vanliga. Kvick och smidig – alltid med automat, klassledande CO2-utsläpp och bränsleförbrukning. Körning både på landsvägen och inne i stan är en enkel match.

 

[[[["field9","equal_to","4"]],[["email_to",null,"[email protected]"],["email_to",null,"[email protected]"]],"and"],[[["field9","equal_to","5"]],[["email_to",null,"[email protected]"]],"and"],[[["field9","equal_to","8"]],[["email_to",null,"[email protected]"]],"and"],[[["field9","equal_to","6"]],[["email_to",null,"[email protected]"]],"and"]]
1 Step 1
Boka provkörning
Önskat provkörningsdatum
Tid
Förnamn
Efternamn
Telefonnummer
Previous
Next

En lugn och skön körupplevelse.

Vid start och i lägre hastigheter används framförallt elmotorn vilket ger en avslappnad och tyst körupplevelse. Med EV-knappen (Electric Vehicle) kommer du att märka något alldeles speciellt – ingenting alls! Tystnaden och den extremt mjuka körningen är verkligen något du måste uppleva för att tro. EV-läget ger en helt utsläppsfri färd utan att det går åt en droppe bensin.


Alltid laddad. Aldrig några laddstolpar.

Du behöver aldrig fundera över räckvidden. Eller leta efter laddstolpar. När batteriet är lågt laddas det direkt med hjälp av den andra motorn. Inga sladdar behövs. Och det bästa? Rörelseenergin tas tillvara – så varje gång du bromsar eller rullar används kraften till att ladda batteriet.


Snabb i starten.

Ibland kan det kännas skönt att vara först iväg. Elmotorn bidrar till att ge hybridbilen ovanligt snabb acceleration vid start, snabbare än en vanlig bensinmotor eller diesel. Praktiskt vid stadskörning – men också användbart vid omkörningar då elmotorn ger den där lilla extra skjutsen man behöver.


Det är enkelt. Och förmånligt.

Att köra elhybridbil är enkelt. Alla våra elhybrider har automatlåda och elhybridsystemet sköter sig helt själv. Dessutom hjälper elhybridsystemet till att kapa bränsletoppen när du accelererar, vilket förbättrar bilens bränsleeffektivitet. Och när du kör i stan stängs motorerna av så ofta som möjligt – bra för både plånbok och miljö.


10 års batterigaranti.

Vi får höra att många är oroliga över att batteriet inte håller måttet. Vi är inte det, därför ger vi upp till 10 års garanti på batteriet i våra elhybrider. Förutsatt att du servar din bil hos någon av våra auktoriserade verkstäder. För det finns väl knappast någon anledning att låta någon annan än experten med över 20 års erfarenhet serva din bil?


I snitt 50% på el.

Och vad menar vi egentligen med ”i snitt 50% på el”? Det grundar sig i mätningar av verklig körning på ett stort antal resor med olika förare i stads- och tätortstrafik. Där bilen under 30-50% av körsträckan drevs av enbart el. Vidare visade det sig att förbränningsmotorn var avstängd i 70% av körtiden, allt tack vare att elhybridsystemet automatisk stänger av motorn när den nått en viss arbetstemperatur, och föraren minskar gaspådraget. En reducerad miljöpåverkan. På riktigt. I analysföretaget Jatos senaste sammanställning över utsläpp av koldioxid från nya bilar i Europa är Toyota det bilmärke som har lägst utsläpp av alla.