Kund och tekniker kollar på bil under Toyotaservice Kund och tekniker kollar på bil under Toyotaservice

Toyota besiktning

När din bil är tre år gammal ska den besiktas för första gången. Andra besiktningen sker när bilen är fem år, därefter en gång om året. Du får en kallelse från Svensk Bilprovning när det är dags.

Anledningen till att bilar besiktas är bland annat för att kontrollera att de är trafiksäkra och att de inte släpper ut för mycket skadliga avgaser. Det finns mycket du kan göra inför besiktningen för att vara förberedd och se till att bilen är i gott skick. Vi på Europeiska Motor erbjuder en förbesiktning som kan bespara dig både pengar och besvär.

Förbesiktning

Vi hjälper dig att se till att din bil är i gott skick inför besiktningen, så att du slipper den kostnad och det besvär en ombesiktning innebär.

På Europeiska Motor gör vi en förbesiktning av din bil för att se till att den är i gott skick inför Svensk Bilprovnings besiktning. Upptäcker vi något som behöver åtgärdas på din bil vid förbesiktningen kan vi hjälpa dig med det så att du slipper det besvär och den kostnad en ombesiktning innebär. Förbesiktningen är gratis!

OBS! Svensk Bilprovning utför sedan hösten 2009 ett nytt moment under besiktningen: en elektronisk miljökontroll där man läser av fel som påverkar bilens utsläpp. Om något fel upptäcks krävs åtgärd och ombesiktning. Även den här sortens fel kan vi upptäcka under förbesiktningen.

Tekniker kontrollerar bil på Toyota verkstad
Personlig Servicelampa

– automatisk inkallning till service och fri lånebil

Glöm påminnelser, anteckningar och kalendrar! Låt oss ha koll på din Toyota istället. Vi vill vara ”din personliga servicelampa” som blinkar till när det är dags för service och hjulskifte. Vi ringer dig i god tid innan det är dags och tillsammans bokar vi in en tid som passar dig. Det enda du behöver tänka på är att lämna in bilen, resten sköter vi. Under tiden din bil är inne på service får du tillgång till fri lånebil. Tjänsten är dessutom helt kostnadsfri!

Anmäl dig här!

Seviceavtal ikon
Serviceavtal

– ett bättre, tryggare och billigare bilägande

Äger du en Toyota idag eller funderar du på att köpa en ny? Passa då på att teckna något av våra fördelaktiga serviceavtal. Serviceavtal innebär att du lämnar in din bil på service enligt bilens serviceprogram till en fast månadskostnad under hela avtalsperioden, utan att behöva betala för servicen vid varje servicetillfälle. Du får därmed inga ”överraskningar” när bilen har varit på service.

Läs mer här!

Logotyp Kontrollerad Bilverkstad

Kontrollerad Bilverkstad
Vi är en Kontrollerad Bilverkstad, d v s godkänd enligt bilverkstädernas kvalitetssäkringssystem. Kontrollerad Bilverkstad är ett samarbete mellan motorbranschen, Konsumentverket, Motormännens Riksförbund, Bilprovningen och försäkringsbolagen.

En Kontrollerad Bilverkstad måste uppfylla mycket hårda kvalitetskrav på arbetssätt och rutiner. För att du ska vara säker på att vi lever upp till kraven, görs slumpmässiga och oanmälda stickprovskontroller av service och reparationer vår verkstad utfört. Kontrollerna utförs av Bilprovningen och Motormännens Testcenter.

Kombinationen av auktoriserad Toyota-verkstad och Kontrollerad Bilverkstad innebär att du som lämnar din bil till oss kan lita på att:

■ Din Toyota tas om hand på ett fackmannamässigt sätt.
■ Du blir kontaktad om vi skulle upptäcka något som bör åtgärdas men som inte ursprungligen beställts,
inklusive prisförslag.
■ Du får fullständiga garantier på såväl arbete som delar.
■ Din bil är färdig när vi lovat, till överenskommet pris. Om kostnaden överstiger 1.000 kr har du rätt till
skriftlig uppgift om ett ungefärligt, fast eller högsta pris.
■ Du får kontroll över kostnaderna – du vet ju slutnotan redan från början.