Allt om vårt program för

koldioxidkompensering

På Europeiska Motor kompenserar vi för

vårt utsläpp av CO2

Vi har redan kompenserat för 337 ton

 

Det motsvarar 158 flygningar tur och retur mellan

Storbritannien och Australien eller 2309 resor med bil i

båda riktningarna mellan Stockholm och Umeå

 

 

Europeiska Motors kundlöfte

Om du köper en ny Toyota bjuder vi på kompensering för bilens CO2-utsläpp under första året.

Tecknar du ett serviceavtal ingår koldioxidkompensering under hela avtalsperioden oavsett om du köper en ny eller begagnad Toyota.

 

 

 

Hur fungerar Koldioxidkompensering?

Koldioxidkompensering handlar om att kompensera för sina CO2-utsläpp någon annan stans på jorden.

 

Europeiska Motor kompenserar CO2-utsläpp från våra anläggningar (till exempel värme och gasförbrukning samt personalresor) och våra kunders bilar genom att stödja projekt för att sänka utsläppen, det tar ca 1.000 år att “ta bort” CO2 från atmosfären på ett sätt som är enklare och effektivare än vi skulle åstadkomma själva.


Vilka typer av projekt stödjer vi?

Genom detta program för koldioxidkompensering stöds många olika viktiga projekt världen runt för reducering av koldioxid.

 

Ett exempel är återplantering i Afrika: ett projekt med 8000 jordbrukare i Kenya som planterar träd i sluttningarna i Mount Kenya. Småbrukarna betalas för varje levande träd, som räknas årligen av lokalt utbildade och anställda projektbedömare och 70% av dessa intäkter genereras genom försäljning av koldioxidkompensering.

 

I ett annat projekt ingår mer än 100 cyklonresistenta vindturbiner på två platser i Nya Kaledonien. Små öar i Stilla Havet är särskilt sårbara för klimatförändringar. Ca 1 av 10 människor i denna region kommer att få sitt energibehov tillgodosett av vindkraft, genom koldioxidkompensering. Castrols koldioxidneutrala program kompenserar genom BP Target Nuetral som är en organisation utan vinstsyfte och ser till att varje krona går till dessa projekt. Här kan du läsa mer om projekten: https://www.bptargetneutral.com/uk/how-we-work/our-projects/

 


Varför gör vi detta?

Med ett genuint intresse för våra kunders behov, erbjuder vi produkter och tjänster av hög kvalitet och stark miljöprestanda.

 

Vi försöker att vara lyhörda inför omvärldens krav och ha nära samarbeten med våra leverantörer och entreprenörer.

 

Vår ambition är att överträffa lagstiftarens krav för vår verksamhet inom Europeiska Motor genom att utveckla och ständigt förbättra vårt miljömässiga arbete inom bilförsäljning, service och verkstadshantering.

Därför genomför vi tillsammans med Castrol en extra klimatsatsning.