Vinn sommardäck från Goodyear

Nu kan du vinna premiumdäck från Goodyear. Du kan välja 4 st sommardäck från Goodyear till ett värde av max 8.000 kronor.

Bra att veta om tävlingen

Hur utses vinnaren?

Vinnaren dras slumpvis av de som svarat på tävlingsfrågan ”Varför har du valt att köra en Toyota?”. Beslutet kan inte överklagas.

Om jag vinner, hur får jag däcken?

Efter vi kontaktat vinnaren levereras däcken till din närmsta verkstad. Montering ingår ej. För att hitta din närmsta verkstad.

Hur länge pågår tävlingen?

Tävlingen pågår under perioden 2023-03-13 – 2023-04-30. Lottning sker 2023-05-05.

Villkor

Europeiska Motors tävling om en uppsättning av 4 st sommardäck är öppen för privatpersoner över 18 år. Tävlingen pågår mellan den 2023-03-13 – 2023-04-30 och vinnaren kommer kontaktas via telefon eller mejl efter att tävlingsperioden är avslutad. Om du precis köpt däck från Europeiska Motor under tävlingsperioden krediterar vi motsvarande summa som vinsten.

Du deltar i tävlingen genom att fylla i tävlingsformuläret, äga en Toyota och besvara tävlingsfrågan i formuläret som deltagare kommer åt via denna sida. Europeiska Motors anställda kan ej delta i tävlingen. Det är totalt en (1) vinnare som tilldelas priset – en uppsättning av 4 st sommardäck från Goodyear (värde max 8.000 kronor). Eventuell vinstskatt betalas och hanteras av vinnaren.

Tre saker du bör tänka på när du köper däck - kvalitet, klimat och körsätt.

Däck symbol 1
Kvalitet för bästa säkerhet

Däck av hög kvalitet minskar både bromssträckan och bränsleförbrukningen. Men alla däck har olika egenskaper. Mjukare gummi ger bättre väggrepp men slits snabbare. Styvare stomme ger bra stabilitet men sämre komfort eftersom man känner av vägens ojämnheter mer. Tänk därför igenom vilka egenskaper du värdesätter allra mest.

Däck symbol 2
Klimatet ställer höga krav

Vårt nordiska, och mycket varierande, klimat ställer höga krav på däcken. Regn ökar risken för vattenplaning, samtidigt som sikten minskar dramatiskt. Och på våta vägar är bromssträckan upp emot tre gånger så lång som på torrt väglag. Särskilt på vintern sätter vädret däcken på prov. Välj därför däck utefter det väglag du mestadels kör på – vått, torrt, slask, is eller snö. Och se till att ta det vackert oavsett väder!

Däck symbol 3
Välj utefter körsätt

Ligger du länge på landsväg? Eller växlar du mellan motorväg och att sitta still i stadstrafiken? Ditt körsätt avgör val av däck. Kör du långa sträckor kan det vara skönt med ett däck som ger bästa möjliga komfort. Ett däck med bra rullmotstånd minskar både bränsleförbrukningen och påverkan på miljön. Kör du mycket i trafikerade miljöer bör du välja ett däck med den bästa bromssträckan. Och givetvis är däck med lång livslängd alltid värdefullt.

Däckverkstad

På Toyota däckverkstad i Stockholm hjälper vi dig med allt som rör däck och hjul.

Läs mer här
Däck njuter vid brasan
Däckhotell

Behöver du förvaring så ordnar vi det också. Däckhotell innebär att du, vid hjulskiftet, lämnar in dina däck hos oss för förvaring.

Läs mer här
Tekniker kontrollerar bil på Toyota verkstad
Personlig Servicelampa

– automatisk inkallning till service och fri lånebil

Glöm påminnelser, anteckningar och kalendrar! Låt oss ha koll på din Toyota istället. Vi vill vara ”din personliga servicelampa” som blinkar till när det är dags för service och hjulskifte.

Läs mer här