Gratis taxi till Sjöstan

 

 

 

 

Fram till och med den 27Januari åker du gratis mellan Gullmarsplan och Hammarby Sjöstad. Det är ett unikt projekt som innebär att en taxi trafikerar sträckan nattetid, varje fredag-lördag och lördag-söndag. Projektet är ett samarbete mellan Taxi Stockholm, Europeiska Motor/Toyota och ElectriCITY/Hammarby Sjöstad 2.0.

Trygg och säker hemfärd.

Taxin är aktiv tider då tvärbanan slutat gå och då många väljer att promenera från tunnelbanan via mörka och ensliga passager. En shuttletjänst kan vara ett bra alternativ för sjöstadsbor på väg hem i nattmörkret. Det här är en satsning som ligger i linje med ElectriCITY’s pågående projekt ”Snyggt och tryggt” som bedrivs tillsammans med Sjöstadsföreningen i Hammarby Sjöstad.

Miljövänlig taxi med plats för sju.

Bilen är en Toyota Proce Verso, en större taxi med plats för sju passagerare. Den går på HVO-bränsle, det vill säga diesel som tillverkas till 100% av förnybara råvaror och som inte släpper ut ny koldioxid i atmosfären. En miljövänlig taxi med andra ord.

 

Kan bli permanent.

Om testet faller ut väl kan shuttletjänsten bli permanent. Och då inte bara i Sjöstan, utan även i andra delar av Stockholm. Prismodellerna eller prissättningen för en permanent tjänst är inte fastställd, men det kommer definitivt att bli billigare än att ta en vanlig taxi. Snarare kommer kostnaden att vara jämförbar med priset för en enkel bussbiljett.