Hybridikonen. Igen!

Prius

*Månadskostnaden är ett exempel baserat på Toyota Flex Billån, 36 månader, 30,00 % kontantinsats, 122 937 kr Slutbetalning / Garanterat återköpsvärde, och rörlig ränta 3,95 %, effektiv ränta 4,53 %, med total körsträcka om 45 000 km. Uppläggnings- och aviavgifter tillkommer. Detta är ett icke bindande finansieringsförslag från Toyota Financial Services, Sverige Filial. En bindande, utförligare och individuell beräkning tillhandahålles av er Toyota återförsäljare

**De värden som anges är de högsta eller lägsta inom tillgängligt motorutbud och behöver inte nödvändigtvis vara representativa för en specifik modellkombination.
Alla värden för bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp gäller blandad körning och är beräknade i enlighet med gällande EU-normer.

Från och med den 1 september 2018 kommer WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) att ersätta NEDC (New European Drive Cycle), vilket är det nuvarande testförfarandet för bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. På grund av mer realistiska testförhållanden är de värden som uppmätts under WLTP i många fall högre än de som uppmätts under NEDC.

Som världens första serietillverkade hybridbil tog Toyota Prius 1997 bilkörningen till en ny nivå. Nu tar vi ännu ett stort kliv framåt inom innovativ teknik och formgivning. Med nya Prius — snabbare, effektivare och tystare än någonsin — fortsätter Toyota på den inslagna vägen genom att ännu en gång erbjuda en ny uppgraderad elhybridbil.

Dynamisk design

Toyota Prius är originalet bland hybridbilar och fortsätter att visa vägen. För varje ny version av Prius blir karossen allt mer strömlinjeformad. Än i dag är Prius pionjären som visar vägen mot aerodynamisk och bränsleeffektiv design. Nya Prius har även fått ännu större benutrymme och har plats för 445 liter bagage.

Miljösmart teknik att lita på

Prius lanserades redan 1997. Som världens första serietillverkade hybridbil blev Prius omedelbart ett attraktivt alternativ till bensin- och dieseldrivna bilar. Fin prestanda, bränsleeffektivitet i absolut världsklass och extremt låga koldixidutsläpp – tack vare en kombination av Hybrid Synergy Drive, förfinad aerodynamik och lättviktiga material.

Kvalitet - Känslan som gör skillnad

I Prius möts funktion och kvalitet. Du välkomnas av en snyggt grå eller svart inredning, kompletterad av sköna omsorgsfullt utvalda material, med detaljer i metall. Delar av inredningen är utförda i ett kontrasterande material av hög kvalitet, som är både mjukt att ta i och motståndskraftigt mot repor. Ergonomiskt utformade stolar och en ratt som kan ställas in exakt för att passa din körställning är ytterligare exempel på sådant som bidrar till att du får njuta av din hybridupplevelse i bästa möjliga komfort.

Toyota Prius 

 

Ordinarie pris från 285.900 kr

Toyota billån från 2 682 kr/mån*

Blandad körning från 3,4 l/100 km**

Fordonsskatt 360 kr/år

 

Boka provkörning

 

 

Nära två decennier efter att första generationens Prius skrev bilhistoria är hybridpionjären tillbaka där den hör hemma: i frontlinjen för det senaste inom design, effektivitet och innovation.

En ny definition av ordet elhybrid

Nya Prius är förbättrad överallt. Den erbjuder en elhybridupplevelse som bryter ny mark, med svårslagen bränsleeffektivitet och ett helt nytt utseende inifrån och ut. Prius är hybridikonen. Igen.

En hybridupplevelse du kommer att älska

Med nya Prius lanserar vi Toyota New Global Architecture (TNGA) — konceptet som revolutionerar sättet som Toyota-bilar byggs på, hur de ser ut och hur de är att köra. Med TNGA lyfter Prius din körupplevelse ytterligare en nivå tack vare lägre tyngdpunkt, vridstyvare kaross och förbättrad hjulupphängning. Men inte nog med det. Toyotas nya hybridsystem levererar en mjukare gång och en mer linjär kraft. Det ger ännu bättre köregenskaper och en mer svarsvillig bil. Och med körläget Sport reagerar nya Prius snudd på intuitivt när du vill öka gaspådraget.

 

Nu ännu tystare

För dig som kör bil i stan har det sällan funnits en mer avkopplande förarmiljö än i en Prius. Nu, tack vare ökad kapacitet för körning med eldrift, får du fler (och längre) tysta körupplevelser. Varje gång du accelererar, eller kör i högre hastigheter, kommer du att märka hur mycket tystare Prius är. Detta i kombination med högklassig ergonomi, lättanvända reglage och ännu bättre åkkomfort gör din Prius till en perfekt plats att vara på när du lägger mil efter mil bakom dig.

Design för en pionjär

Nya Prius har fått en rejäl ansiktslyftning. De mittre takstolparna har blivit svarta för att skapa en illusion av ett “flytande” tak, medan den sportiga framtoningen förstärks ytterligare av sänkt taklinje och lägre motorhuv. Den nya linjeföringen ger en försmak av vad bilen har att erbjuda.Specialutformade LED-ljus både fram och bak, med Bi-LED som standard fram, bidrar till bilens utstrålning. Och med en luftmotståndskoefficient på rekordlåga 0,24 skär Prius genom luften med aerodynamisk elegans.

En oas av smarta lösningar

Så snart du kliver in bakom ratten i nya Prius märker du att det är en bil utöver det vanliga. I den sobert grå eller svarta interiören ryms en toppmodern förarplats som bjuder på form och funktion på hög nivå. Här förenas mjuka material och läckra detaljer av metall med innovativa designuttryck som t.ex. Prius-logotyperna på luftintagen — allt för att skapa en modern känsla. Oavsett vilken Prius-version du väljer kommer du att uppskatta de användbara tekniska lösningarna.

Från de futuristiska radiokontrollerna till den nya Head Up Display (HUD) i färg. Dubbla 4,2-tums multiinformationsdisplayer och trådlös telefonladdare (tillgänglig på Executive), för att inte nämna multimediasystemet Toyota Touch 2, är saker som gör de tekniska finesserna enkelt nåbara via de rattmonterade multimediakontrollerna. Sitt smäckra yttre till trots har nya Prius gott om plats för fem vuxna. Även bagageutrymmet har blivit större — och nu kan du också få din Prius med dragkrok.

Innovationer som gör skillnad

Prius betyder “att gå före”. Som den sanna pionjär Prius är har den alltid levt upp till sitt namn. Den ger till och med intrycket av att agera som ditt sjätte sinne medan du kör — från smarta lösningar som förebygger olyckor till en rad innovativa finesser i kupén.

Fickparkering när den är som enklast

Funktionen SIPA — Simple Intelligent Park Assist (gäller enbart utrustningsnivå Executive) kan automatiskt köra in bilen i parkeringsfickan. Själv behöver du bara sköta bromsen. Systemet kan också hjälpa dig att automatisk köra ut från parkeringsfickan, samtidigt som Intelligent Clearance Sonar hjälper dig att undvika de där förargliga lågfartskollisionerna genom att bromsa bilen innan påkörningen är ett faktum. Prius Rear Cross Traffic Alert system (RCTA) fungerar parallellt med SIPA-systemet genom att upptäcka dolda bilar som närmar sig när du backar ut från en parkeringsficka, varvid du varnas med både ljud- och ljussignal.

Toyota Safety Sense — beredd på allt

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Därför har vi standardutrustat samtliga versioner av nya Prius med Toyota Safety Sense så att du alltid kan känna dig trygg på vägen.

Intresseanmälan

Utrusta din Toyota Prius

Med Europeiska Motors förmånliga tillbehörspaket.

Tillbehörspaket 1*

Motorvärmare med Defas kupéfläkt 1 400 watt

Vinterhjul från Goodyear med fälg

Nu 15.395 kr Ord. pris 19.320 kr

Tillbehörspaket 2

Instegslist bak

Bagagematta

Nu 1.895 kr Ord. pris 2.312 kr

Tillbehörspaket 3

Dragkrok (13-polig**)

Lasthållare

Nu från 10.995 kr Ord. pris från 14.106 kr

*Vid köp av vinterhjul med stålfälg tillkommer det muttrar samt kapslar om bilen är utrustad med lättmetallfälgar, kostnad 900kr. På de bilar som är utrustade med TPMS inkluderas det i priset.
**Inklusive en adapter för att kunna koppla in en 7-polig kontakt.

Finansiering Privat

Toyota Financial Services är Toyotas eget finansbolag. Vi ger dig möjlighet att enkelt finansiera din bil och arbetar uteslutande för att hitta bästa möjliga lösning så att du ska bli riktigt nöjd med ditt bilköp.


Läs vidare

Finansiering Företag

Toyota Financial Services är Toyotas eget finansbolag. Bolaget finns i alla världsdelar och finansierar bilar till ett värde av över 900 miljarder kronor. Vi gör allt vi kan för att bidra till en minskad miljöpåverkan och följer självklart det världsberömda konceptet ”The Toyota Way” i alla våra processer för att säkerställa kvaliteten i vårt arbete mot dig som kund.


Läs vidare

Beräkna hur mycket ett serviceavtal kostar för din bil

Nedan kan du se vad avtalet kostar per månad, priserna inkluderar moms och är en prisindikation. Vi kommer att kontakta dig för att skräddarsy ett serviceavtal till dig!

Klicka här för att läsa mer om serviceavtal.

Välj serie

Välj modell

Bilen är ny! Har ännu ej servats

Registreringsår

Nuvarande miltal

Senaste service

BAS: Från KR/MÅN

PREMIUM: Från KR/MÅN


BAS
Följande ingår i avtalet:

  • Service enligt respektive modells serviceprogram
  • Påfyllning av alla vätskor som behövs vid servicetillfället
  • Byte till helsyntetisk motorolja för lägsta bränsleförbrukning och miljöpåverkan
  • Fri lånebil vid servicetillfället (måste förbokas)


PREMIUM
Följande ingår i avtalet:

  • Allt som ingår i Basavtalet
  • Utvändig tvätt vid servicetillfället
  • Byte av torkarblad fram samt trasiga glödlampor vid servicetillfället
  • Skifte till sommar- respektive vinterhjul 2 ggr/år (behöver inte ske i samband med servicen)

[]
1 Step 1
Serviceavtal
Förnamn
Efternamn
Telefonnummer
Adress
Postnummer & Ort
Reg.nr
Beräknad körsträcka (mil/år)
Dagens mätarställning (mil)
Bilmodell
Meddelande till service
0 /
Önskat avtal
Previous
Next