Elhybrid & elbil

För oss är eldrift synonymt med hållbar körglädje. Vi utvecklar ständigt nya sätt att ta tillvara på energin. Det är därför som Toyota idag kan erbjuda fjärde generationens hybridteknik, medan konkurrenterna fortfarande är inne på sin första.

Oavsett om du vill få till en bättre ekonomisk lösning med ditt körande, sett till bränsleeffektivitet och fordonsskatter, eller vill göra en insats för miljön med lägre CO2-utsläpp, tror vi att Toyota har lösningen för dig. Läs mer om hur en elhybrid fungerar eller gå direkt till vår elbilsguide där vi hjälper dig att hitta rätt bil för dig och din livsstil!

Toyota RAV4 Laddhybrid parkerad på en väg i skogen
Elhybrid – så fungerar det

Fördelarna med elhybrid är många, inte bara ur miljösynpunkt utan även om man ser till ekonomiska och praktiska aspekter. Det är först när du själv sitter bakom ratten, som du förstår vilken skillnad det är att köra elhybrid jämfört med en vanlig bil. 

Elhybrid – så fungerar det
Olika Toyota bilmodeller kör på en väg bland berg
Elbilsguide – vilken bil passar dig?

Lär dig mer om eldrift! Toyota kan som enda märke erbjuda fjärde generationens hybridteknik i våra elhybrider. Toyota har ett brett utbud av elhybridmodeller och oavsett behov och livsstil kommer du att hitta rätt bil för just dig!

Elbilsguiden

Toyota är ledande inom eldrift sedan 1997

1997 lanserade vi vår första – och världens första – serietillverkade elhybrid. Vi revolutionerade hela bilindustrin med en teknik som kombinerade en bensinmotor med en elektrisk motor. En kombination som gjorde det möjligt att köra på 100% el, utan att behöva stanna för att ladda. Idag, över 20 år senare, är vi långt ifrån ensamma om att kunna erbjuda eldrift. Ett flertal olika modeller och varianter som mer eller mindre kan köra på el har ritat om kartan för hela bilindustrin, mot ett håll som vi behöver gå mot.

Världen behöver ett mer hållbart sätt att sig framåt. På alla plan.

Vi går mer och mer mot ett eldrivet samhälle, miljöfrågan är en punkt som brinner hos många – och lösningen är just el. Men att köra på enbart el är långt ifrån en lösning för alla idag. De befintliga resurserna för att framställa så pass stora batterier att vi kan ta oss fram på enbart el är starkt begränsade. För att inte nämna en infrastruktur med så pass många laddstolpar för regelbunden laddning längs vägen.

Det finns däremot en lösning, en mellanväg. Som inte bara gör eldrift möjligt för långt många fler i ett globalt perspektiv, utan även det bästa alternativet ur miljösynpunkt i dagsläget.

Kombinationen mellan en elmotor och en förbränningsmotor tillåter att elbatterierna inte behöver vara så stora som möjligt – snarare tvärtom. Bara så stora så att det blir effektivt. Det är en möjlighet och en lösning för att snabbare utveckla ett mer hållbart sätt att ta sig framåt, utan att förbruka jordens alla resurser. Vi kallar det elhybrid.

För oss är eldrift synonymt med hållbar körglädje. Det innebär att vi hela tiden utmanar, utvecklar och förverkligar nya sätt att ta till vara på energin. Vi är sedan över 20 år ledande inom utvecklingen av eldrift och har revolutionerat industrin med våra elhybrider och innovationer på många sätt. Men framförallt ser vi att det gör en verklig skillnad för miljön på riktigt – det visar sig bland annat i att Toyotas bilar har Europas i genomsnitt lägsta koldioxidutsläpp (99,8 g/km enl. JATO Dynamics, som gör oberoende jämförelser och research på hela världens fordonsindustri, jato.com/sweden).

Mindre batterier = Fler bilar med eldrift. Och lägre pris.

Resurserna som krävs för att skapa ett batteri stort nog för att driva en elbil långt är mycket stora, och skulle det fortsätta i samma takt och skala skulle det inte räcka särskilt länge. Dessutom är det väldigt dyrt. För att sätta det i perspektiv så krävs det lika mycket resurser att tillverka 20 000 batterier för batterielbilar som till 1,5 miljoner elhybrider. 75 gånger fler bilar alltså. Varför? För att i en elhybrid behöver det elektriska batteriet inte vara så stort som möjligt. Bara så stort så att det blir effektivt.

Att välja eldrift idag är också ett smart val med tanke på den nya fordonsskatten (Bonus Malus) i Sverige. Kortfattat innebär den nya skatten att fordon med lägre koldioxidutsläpp får en förmånligare fordonsskatt. Många av våra modeller har exempelvis så pass låga utsläpp så att du endast betalar den obligatoriska grundavgiften på 360 kr/år och slipper fordonsskatten helt. Ännu ett skäl att välja eldrift helt enkelt.

Toyota Rissne

Madenvägen 5 , 174 55 Sundbyberg

08-585 620 00

Se avvikande öppettider

Mer information
Toyota Östermalm

Lidingövägen 75, 115 41 Stockholm

08-585 620 00

Se avvikande öppettider

Mer information
Toyota Vällingby

Jämtlandsgatan 135, 162 20 Vällingby

08-585 620 00

Se avvikande öppettider

Mer information
Toyota Arlandastad

Thulins Plats 1, 195 61 Arlandastad

08-585 620 00

Se avvikande öppettider

Mer information
Toyota Täby

Enhagsvägen 4, 187 40 Täby

08-585 620 00

Se avvikande öppettider

Mer information